Zelf uw trap bekleden met hout

Trapland biedt zeer voordelige doe-het-zelf-traprenovatie pakketten aan. Gemakkelijk, voordelig en duurzaam! Voor ieder type trap hebben wij een doe-het-zelf-pakket samen gesteld. Wij leveren de treden en stootborden, u kunt direct aan de slag.

Unieke traprenovatie-pakketten

De overzettreden die Trapland aanbiedt onderscheiden zich in kwaliteit en in prijs. We mogen rustig zeggen dat de overzettreden zoals wij die aanbieden uniek zijn. En absoluut nergens anders leverbaar zijn met dezelfde kwaliteit en structuur. De reden hiervan is dat het hout op kleur en structuur geselecteerd word. Wij gebruiken een vingerlas als verbinding wat er voor zorgt dat de traprenovatie panelen ultrasterk aan elkaar verbonden zijn. De overzettreden zijn egaal van kleur en rustig van structuur.

Stootborden

De stootborden worden in de meeste gevallen ook gemonteerd. Wij leveren de stootborden in dezelfde houtsoort als de traprenovatie overzet treden. Indien gewenst leveren wij de stootborden ook in gewenste RAL- of oliekleur. Vaak worden de stootborden in het wit gemonteerd in combinatie met bijvoorbeeld eiken traptreden. Dit zorgt voor een mooi contrast en een moderne tijdloze uitstraling.

Omdat een stootbord normaalgesproken niet aan slijtage blootgesteld wordt bieden wij de mogelijkheid om de stootborden in vol massief of deel massief te kiezen. Het verschil zit in de prijs. Een deel massief stootbord is aanzienlijk goedkoper. Optisch is er niet veel verschil. Een deel massief stootbord is alleen niet mogelijk in combinatie met een olie-behandeling.

Weldorpel

De weldorpel is de bovenste trede van uw trap die aansluit aan het dek. Het mooiste en tevens sterkste is om deze treden mee te bekleden. In veel aanvragen word deze treden vergeten. Een handig foefje om te weten of u alle treden geteld heeft is dat u net zoveel treden heeft als stootborden.

De weldorpel heeft meestal een breedte van ± 100 mm.

In veel gevallen is uw vloer doorgelegd over de weldorpel, u kunt er dan voor kiezen om dat stuk uit de vloer te snijden en zo uw weldorpel alsnog te kunnen monteren. Het is ook mogelijk om de weldorpel niet te bekleden en de bovenste treden af te werken met een trapneus. Hier zijn veel verschillende varianten in. Voor informatie hierover kunt u contact met ons opnemen wij kunnen u een diversiteit aan trapneuzen aanbieden.

Keuzen houtsoort voor de traprenovatie of trapbekleding

 • Europees eiken kwatiers gezaagd, zeer mooi en rustig van kleur en structuur (zonder noesten of puntjes)
 • Europees rustiek eiken dit is iets geleefder, de noesten zijn dan ook duidelijk zichtbaar.
 • Amerikaans eiken iets donkerder van kleur en iets grover van structuur.
 • Essen iets lichtere houtsoort.
 • Meranti bruin van kleur en egale structuur.

Er zijn op aanvraag ook andere houtsoorten leverbaar

Kleuren

Wij bieden een ruim aanbod aan kleur mogelijkheden. Er zijn 2 mogelijkheden betreft behandeling. Dat is lakken of oliën.

Welke dikte overzet treden moet ik kiezen

Trapland levert de traprenovatie overzet treden standaard in 2 dikte.

 • Dikte (1) 17 mm
 • Dikte (2) 12 mm

Let goed op! Het is van belang goed rekening te houden welke dikte overzet treden u kiest. De traptreden zitten verbonden in de trapwangen (trapboom). U dient het verschil te meten tussen de trapneus en de hoogte van de trapwang. In veel gevallen is het verschil in hoogte iets meer of gelijk aan 12 mm. In dit geval is het optisch de beste keuze om te kiezen voor overzettreden van 12 mm dik. De traprenovatie blijft dan netjes onder de trapwangen(trapboom). Indien u meer plaats heeft kunt u kiezen voor 17 mm dikke overzet treden.

Neem bij vragen gerust even contact met ons op.

Antislipstrip

Het is mogelijk om uw doe-het-zelf overzettreden te voorzien van een antislipstrip(en). Een antislipstrip verhoogd de veiligheid, het zorgt ervoor dat u meer grip krijgt op uw trap. De antislipstrip word in de treden gefreesd,dit zorgt ervoor dat de antislipstrip nooit weg kan schieten. We bieden antislipstrippen aan in 2 verschillende formaten.

 • 11 mm breed
 • 9 mm breed

De antislipstrippen zijn leverbaar in de volgende kleuren.

 • Zwart
 • Bruin
 • Grijs
 • Wit (crème)

Het inmeten van uw doe-het-zelf-traprenovatie pakket

Trapland biedt de service om samen met u de trap in te meten. Dit doen wij met een traprenovatie inmeet programma. De ondersteuning kan telefonisch uitgevoerd worden. De voordelen hiervan zijn dat er minder snel inmeet fouten gemaakt kunnen worden. Samen nemen wij dan de renovatie rustig met u door.

Benodigde materialen voor zelf een traprenovatie uit te voeren

 • Trapspin dit is om de lijnen van uw treden over te zetten op uw overzettreden.
 • Een goede scherpe en rechte zaag, bij voorkeur een afkortzaag.
 • Montage lijm, hiervoor hebben wij speciale geluid dempende kit voor.
 • Indien van toepassing een trapneus voor de weldorpel

Wanneer is een trap gereed voor een traprenovatie (en waar dient u op te letten)

De trap dient vrij te zijn van vloerbedekking of andere materialen. Kleine lijmresten zijn geen probleem zolang het maar geen grote verschillen zijn. Controleer goed of er geen spijkertjes of nietjes in de trap zijn achtergebleven. Als uw trap kraakt is het een uitgelezen moment om hier wat aan te doen.

Let op de wel-latjes

Veel trappen zijn voorzien van wel-latjes. Deze zijn er niet alleen voor de afwerking, ze dienen hoofdzakelijk voor de verbinding tussen de stootborden en de traptreden. Wellatjes zijn vaak een van de oorzaken waarom uw trap kraakt.

Als u van plan bent uw trap zelf te bekleden, bepaal dan of u de wellatjes laat zitten of verwijderd. Het eindresultaat is het mooist als u voortijdig de wellatjes verwijdert. U kunt namelijk niet om de wellatten heen bekleden. De wellatjes zijn meestal gespijkerd en eenvoudig te verwijderen.

Zo kunt u de bekleding mooi doortrekken en krijgt u een mooi afgewerkt eindresultaat. Controleer na het verwijderen van de eerste wellat of uw traptreden ten opzichte van uw treden niet veel gaat openstaan, bij de meeste trappen in is dit niet het geval. Als dit wel het geval is kunt u de traptreden en stootborden vanuit de achterzijde van de trap opnieuw verbinden doormiddel van hoekijzers. Dit kan ook altijd achteraf nog.

Trapleuning de combinatie met uw traprenovatie

Trapland adviseert om eens goed te kijken naar uw leuning.

Als u de moeite en investering doet om uw trap te renoveren. Betrek dan uw trapleuning mee in uw renovatie project. Bekijk of uw trapleuning nog stevig bevestigd is. Voor de afwerking is het vaak absoluut de moeite waard om uw trapleuning aan te passen aan uw traprenovatie kies daarvoor het zelfde materiaal of kleur of kies juist voor contrast doormiddel van bijvoorbeeld een RVS trapleuning. De investering voor een trapleuning is vaak maar laag maar het resultaat is altijd verbluffend en zeker de finishing touch.

Wij bieden een ruim assortiment in trapleuningen en leuningdragers.

De houtsoorten die we gebruiken voor de traprenovatie worden ook de trapleuningen van gemaakt op ieder gewenste lengte. Zo bied Trapland altijd de mogelijkheid om naar wens te combineren.

Traprenovatie doe-het-zelf pakket prijzen

Traprenovatie tarieven beginnen al per treden V.A. Euro 57.50

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem met ons contact op